Marc kon niet alleen blijven met zijn HPI Baja 5sc FLUX op schaal 1/5.

RCBT_20140309__MG_2906

 

Ik kwam bij toeval op een site terecht waar men een uitverkoop hield van de Maverick Vader XB, voor 375 euro was deze buggy op schaal 1/5 de mijne. Maverick is een submerk van HPI. De lage kostprijs heeft me wel doen twijfelen over de kwaliteit van de buggy. De HPI kost winkelprijs 739 euro, dat is bijna het dubbele van deze buggy. Is dit wel te vertrouwen???

Enig opzoekwerk op het internet leverde wisselende resultaten op, maar toch meer goede dan slechte ervaringen. De motor en speedcontroller hebben het bij enkele exemplaren begeven. Als dit het geval zou zijn, en ik moet er een nieuwe speedcontroller en motor in stoppen, dan zou ik nog geen 800 euro kwijt zijn.
De eerste indruk van de buggy is alvast ok, de zender stelt niet veel voor, maar de ontvanger zal ik al gauw vervangen door één van thunder tiger zodat ik die aan mijn bestaande zender kan koppelen. De auto en onderdelen zien er stevig uit. Dit lijkt alvast in orde.

Inzake onderdelen zit het goed, deze zijn nog goed te verkrijgen, zowel de Maverick Vader XB als de HPI Baja 5SC FLUX zijn einde reeksen, vandaar dat beiden in promotie staan. De oorspronkelijke prijs van de Maverick was omtrent 850 euro, de HPI kostte 1299 euro!

Ik ben dus heel benieuwd hoe deze Maverick buggy zich zal kunnen meten met de short course HPI van Marc. Beiden kunnen op 6S LiPo rijden, maar startten met 4S LiPo is aangeraden denk ik, eerst leren gaan, en dan pas lopen.

Hopelijk is het zondag prima weer en kan deze buggy aan een test onderworpen worden.

Als we met voldoende wagens zijn in de 1/5e klasse, kunnen we daar ook nog een wedstrijdklasse van maken.